kinesologi

Vad är KinesiologiKinesiologi är en behandlingsform som hjälper kroppen att stärka upp sina resurser. Jag kombinerar ett västerländskt perspektiv på nervsystemet och dess detaljer med ett mer österländskt helhetsperspektiv.


Den form av kinesiologi som Jag lärt mig på Sabine Rosén Utbildningar, är en samling mycket effektiva test-och korrigeringstekniker där man arbetar med att läsa av ett gensvar i en manuell muskeltest hos klient.


Ordet ”Kinesiologi” kommer från grekiskan och betyder ”rörelse-lära”. Den moderna tillämpade kinesiologin (”applied kinesiology”) började utvecklas av George Goodheart, Doctor of Chiropractic, tillsammans med en grupp amerikanska kiropraktorer under slutet av 1960-talet.


Många grenar av kinesiologin finns utvecklade runt om i världen. I några länder är man som kinesiolog i samarbete med vanliga sociala välfärdssystem, och i andra länder arbetar man som kinesiolog mer inom alternativ-/komplementärmedicinen.


I Sverige finns kinesiologin med på skatteverkets information om personalvårdsförmån, motion och friskvård där det definieras som rörelseanalys.


Mias Hälsorum

Rosenkvartsgatan 50

55447 Jönköping

Tel: 072 3002594

Epost: ahl@mias-halsorum.se

Copyright @ All Rights Reserved